keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Ensimmäiset päivät Japanissa

Ensimmäinen vuorokausi kului miltei kokonaan matkustuksen merkeissä ja alkoihan se vikaa lentoa Sapporoon odotellessa näkymään ja tuntumaan. Saimme hädin tuskin nukuttua kaksi tuntia vuorokauden sisällä. Kaikesta huolimatta lennot ja vaihdot menivät todella hyvin ja onneksi meitä oltiin lentokentällä vastassa kädet korkealla heiluen ja hymy korviin asti ulottuen! 


Asuntolalle saavuttuamme, vastassa meitä olivat asuntolan hoitajat ja siellä asuvat opiskelijat. Sisälle tultua meille näytettiin heti meidän huoneet ja opiskelijat laittoivat meille sängyt valmiiksi. Kaikki ovat meille hyvin kohteliaita ja auttavat aina kysyttäessä. Asuntolan hoitajat eivät puhu lainkaan englantia, joten kommunikointi on hieman hankalaa. Kuitenkin alkeellisella Japanin kielen taidolla ja elekielellä pääsee jo pitkälle. 


Ensimmäisenä iltana valmistimme opiskelijoiden kanssa tempuraa ja sobaa. Uusiin makuelämyksiin tottuminen vie aikansa, mutta se alkaa jo luonnistua.




Toisena päivänä kävimme tutustumassa Kuriyamaan ja sen naapurikunta Iwamizawaan. 
Mukanamme oli opettajan lisäksi tulkki ja hänen tyttärensä.
Pääsimme käymään näköalatornilla josta oli upeat näkymät Sapporoon asti.
Sen jälkeen kävimme ruusutarhassa ihastelemassa vuoden viimeisiä ruusuja. Ikävä kyllä moni ruusu oli jo lopettanut kukintansa.
Upein paikka oli kuitenkin japanilainen puisto/puutarha. 
Siellä saimme nähdä perinteisen japanilaisen rakennuksen jossa pidettiin teeseremonioita. Paikka oli hyvin siisti, eikä siellä näkynyt yhtään roskaa. Suomalaiset saisivat ottaa mallia japanilaisista tässä asiassa.


       

Vielä loppuun muistutuksena joka unohtui ensimmäisestä postauksesta: matkamme mahdollistaa opetushallituksen rahoittama Hanako -verkosto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti