keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Hoitotyötä Japanissa

Keskiviikkona ja torstaina kävimme kaupunkimme hoitokodissa nimeltä Kurinosato. Se oli suuri, noin 100 asukasta jotka olivat korkeaan ikäänsä nähden todella hyvässä kunnossa. Hoitokoti oli jaettu neljään eri puoleen, joihun asukkaat oli jaettu heidän kuntonsa perusteella.
Ensimmäisenä päivänä olimme paremman toimintakyvyn omaavien asukkaiden puolella. Tavoitteemme oli keskittyä vuorovaikutukseen asukkaiden välillä, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan. Askartelimme yhdessä asukkaiden kanssa paperikukkia ja taittelimme origameja. Tulkin avustuksella saimme hyvin autettua heitä, ja molemmat osapuolet ymmärsivät toisiaan.

Toisena päivänä olimme huonokuntoisempien asukkaiden puolella. Siellä pääsimme seuraamaan kuinka japanilaiset avustavat peseytymisessä. Se oli hyvin mielenkiintoinen kokemus, sillä heidän toimintatapansa oli erilainen kuin Suomessa. 
Japanissa hoitajat eivät esimerkiksi siirtäneet sänkypotilasta kylvystä sängylle poikkilakanan/pyyhkeen avulla, vaan he nostivat asukkaan sylissään sängylle. Se herätti meissä todella paljon ihmetystä, sillä meidän mielestämme se on suuri riski potilasturvallisuudelle. Se ei myöskään ole ergonomialtaan suotava työskentelytapa.

    

Myöhemmin kävimme vierailulla Red Cross Hospital:ssa. Siellä pääsimme lähinnä kiertämään eri puolilla rakennusta ja tutustumaan paikkoihin.

Vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan, kaikki olivat hyvin kiinnostuneita meistä. Kuten Japanilaiseen kulttuuriin kuuluu, he olivat myös todella ystävällisiä ja vieraanvaraisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti