tiistai 25. elokuuta 2015

Matkustaminen mieli toiveikkaana on suurempi nautinto, kuin perille saapuminen

Hei!

Olemme Hanne ja Krista, kaksi lähihoitajaopiskelijaa Kainuun ammattiopistolta! Me olemme lähdössä opiskelijavaihtoon Japaniin perjantaina 28 päivä elokuuta.
Tuntuu omituiselta ajatella reipas puoli vuotta taaksepäin, kun matkaan oli vielä aikaa monta monituista kuukautta. Nyt huomaa kuinka nopeasti aika onkaan kulunut tähän päivään mennessä.
Meillä lento starttaa puoli kahden aikoihin iltapäivällä Kajaanin lentoasemalta ja matka jatkuu Helsingin kautta yölennolla Japaniin.



Minne matkustamme ja miksi?

Lähdemme siis opiskelijavaihtoon ja kun palaamme takaisin Suomeen 18.9 mukanamme tulee neljä japanilaista kahdeksi viikoksi. Meillä on siellä myös muutamat päivät "työssäoppimista", muttei tätä reissua voi täysin verrata opiskeluun koulussa tai toppiin, koska käymme lähinnä tutustumassa eri paikkoihin ja hoitolaitoksiin.

Meille on suunniteltu, joka päivälle tiivis aikataulu, muutamia vapaapäiviä ja iltoja lukuun ottamatta. Käymme muun muassa vanhainkodissa, yliopistossa, päiväkodissa, olemme muutamilla tunneilla mukana koulussa, miljoonakaupungissa baseball ottelussa, shoppailua, koulun festivaalit ja kaikkia muuta mahtavaa!

Kaupunki, tai japanin mittakaavassa se taitaa olla kylä, johon menemme on nimeltään Kuriyama. Se on Kajaania asukasluvultaan hieman pienempi maalaiskylä. Yövymme koulun tyttöasuntolassa jota pyörittää asuntolanhoitajanperhe.



Mitä kaikkea järjestelyjä ja valmistumista matka vaati?

Lennot meille varasivat kansainvälisyys vastaavat jo aikaisin viime keväänä ja siitä eteenpäin ovat monet asiat alkaneet selkeytyä niin täällä Suomen, kuin myös Japanin päässä. Meillä on ollut viime kevään aikana muutamat orientaatiot ja kaksi pientä kielikurssia (kolmas tulossa lähtöä edeltävänä päivänä), ipad perehdytys ja on puhuttu mm. Japanin kulttuurista monista näkökulmista. Kaikki järjestelyt on koulu tähän mennessä hoitanut moitteettomasti ja vastauksia askarruttaviin kysymyksiin on saanut helposti, joko Virpiltä tai Heliltä.



Mietteitä ja jännitystä ennen matkaa

Mielessä pyörii miljoona asiaa. Miten selvitään vaihdoista ja lennosta, kun ne ovat niin pitkät? Miten ehdimme vaihtaa toiseen koneeseen, vai ehdimmekö ollenkaan? Entä jos laukut jäävät matkan varrelle? Entä jos kommunikaatio pätkii, eikä toimi hyvin kielimuurin takia?

Melko varmasti kaikki hätäily ja jännitys purkautuvat viimeistään lentokoneessa tai Japanin maankamaralla silkaksi iloksi ja riemuksi. Miten ikimuistoinen matka meillä onkaan edessä!




Kuvat: google




4 kommenttia:

  1. Turvallista ja ihanaa matkaa ♡ Käydään välillä seuraamassa

    VastaaPoista
  2. Mukavaa ja antoisia kokemuksia!

    Terveisin, Joonas Vartio

    VastaaPoista
  3. Miten siellä tytöt menee?
    terveisin Leila-mummu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltaa!
      Tosi hyvin menee ja ollaan viihdytty ihan tosi hyvin! ☺️☺️

      Poista